lørdag den 10. oktober 2009

Træningscenteret



Når man går ned i centeret for at træne er det vigtigt at have det rette indstilling med sig. Man skal tro på sig selv. Man skal tro at man kan opnå resultater.
Tro kan flytte bjerge, men i første omgang skal den bare flytte lidt vægte. Der skal stadig mere end tro til, men den ret indstilling sammen med de følgende punkter, vil give de resultater man vil have.



OPVARMNING
At varme godt op før man skal hen og løfte vægte er godt på flere måder:
  • Man undgår i et større omfang skader.
  • Man for gang i blodcirkulationen, som skal føre energi ud til musklerne.
  • Man får pulsen op.
  • Man bliver varm og mere fleksibel i kroppen.
En god opvarmning er kort (2 min) og middel til høj i intensitet.
En god måde at varme op på er ro maskinen. Du bruger næsten alle muskler i din krop. Ro 200 m i et middel til højt tempo og du er godt varm.
Efter opvarmningen er det en god ide at indrage nogle udstrækningsøvelser, især for benen.


Træningen
Dette er selvfølgelig det mest centrale punkt. At sammen sætte et godt træningsprogram og træningsforløb er 50% af resultatet. Når programmet skal laves er det vigtigt at tage højde for hvor erfaren man, jo mere fysik aktiv man er i forvejen, jo mere kan man træne
.
Da der er mange måder at træne på og mange forskellige mål med træningen, f.eks. Styrke, masse eller man ønsker at tabe noget fedt, vil jeg skrive om forskellige træningsprincipper, programmer, øvelser osv. i et andet indlæg.

Efter træning
Udstrækning er meget centralt her, hvis man vil undgå ømheder de følgende dage. Derudover hjælper udstrækningen også musklerne med holde sig smidige og det giver et pænere resultat. Forslag til udstrækningsøvelser her.
Efter træning spiller den mad man putter i munden en kæmpe rolle. For at musklerne kan gro optimalt har de brug proteiner og kulhydrat indenfor en halv time efter træning. Så simpelt er det dog ikke, der er forskel på hvilke slags proteiner og hvilke slags kulhydrat man skal indtage for at få det bedste resultat (mere om det og kosttilskud i et andet indlæg).

Træningen er færdig, og du kan gå hjem med en følelse af at du har gjort noget godt for dig selv.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 
Tilpasset søgning